MEDARBEJDER LOG-IN

Valdhorn

Sæson 2020/21

Fra 2.-3. klasse.
Instrument kan lejes på musikskolen.

Valdhornet er et spændende messinginstrument, der tilhører den mere eksklusive del af messingfamilien. Det adskiller sig fra trompeten eller basunen med en rundere, mere blød klang, uden at man dog mister den råstyrke, der også er en del af alle messinginstrumenterne.

Et valdhorn - i daglig tale "horn" - har facon som et stort jagthorn. Man betjener ventilerne med venstre hånd, mens højre bruges til at forme tonen. Der er skrevet mange flotte koncertstykker med hornet som solist, heraf bør nævnes hornkoncerter af Mozart, C.M. von Weber og Richard Strauss.

Valdhornets mange udtryksmuligheder gør det velegnet til spil med andre orkesterinstrumenter. Hornet spiller en vigtig rolle i harmoni- og symfoniorkesterrepertoiret, og der er ikke langt i mellem de Hollywoodfilm, hvor hornene spiller temaet, fx på soundtracks til Harry Potter, Star Wars, Indiana Jones, Pirates of the Caribbean og mange andre.

Valdhornet bruges også i rytmisk musik, bl.a. i større moderne bigband-sammenhænge eller som soloinstrument.

Når man går til soloundervisning i valdhorn, lærer man ikke kun at spille på hornet - man lærer også at læse noder, og det forventes, at der bliver øvet hjemme, så man hurtigt kan komme i gang med at spille sammen med andre.

Hvis du spiller valdhorn på Tårnby Musikskole, kommer du til at spille med i harmoniorkestret helt fra starten, men du kan også sagtens spille sammen med fx, klaver eller strygere.

Undervisningssted: Kulturzonen.
Lærer: Dominika Piwkowska.

Se Dominika præsentere valdhornet her.

Hør og se hornet her:


Tilmeld dig valdhorn her.

image description


.
Nøragersmindevej 90 - 2791 Dragør - tlf. 30 76 03 35, info@kulturzonen.net - Tårnby Musikskole - tlf. 20 29 38 13, musikskolen@taarnby.dk
Tilgængelighedserklæring